Elektromos gördeszka gyártók

boosted-hero.jpg

(Boosted)

Rövid összefoglaló arról, hogy melyik gyártók elektromos gördeszkáit érdemes megnézni vásárlás előtt.

Meepo

http://www.meepoboard.com

Az elmúlt néhány évben ugrásszerűen megnőtt elektromos gördeszka piac egyik legelső és jelenleg legnagyobb gyártója.

A Meepo kínálatában ebben a pillanatban 7 típus található, $299 és $849 között. A legtöbb deszkájuk hub motoros és Ling Yi ESC-vel vezérelt (az NLS Pro és a Mini 2 Hobbywinges). Kisebb, 30” körüli és nagyobb, 38”-40”-os deszkákat is kínálnak, összkerekes kivitelben is.

Legújabb termékük a Meepo V3, és úgy néz ki, hogy nagyon nagy előrelépés az előző generációhoz képest (v2). Rengeteget fejlesztettek az ESC-n, amit a Meeponál leggyakrabban kritizálni szoktak, és ahogy a piacvezető gyártók legfontosabb termékeinél lenni szokott, nem lehet nagyon mellélőni vele: minden területen jó, vagy nagyon jó.

Előnye, hogy magyarországi forgalmazótól is megvásárolható, ügyfélszolgálattal, kipróbálási lehetőséggel, jótállással.

Ownboard

https://www.ownboard.net/

Az Ownboard eredetileg OEM gyártó volt (más elektromos gördeszka gyártóknak szállított be alkatrészeket), majd belevágott a saját márkanév kiépítésébe.

Hub motoros és szíjhajtásos deszkákat is árulnak, mindegyiket Hobbywing ESC-vel. Az Ownboard jelenleg 7 deszkatípust kínál, 30”-40” között, a jelenlegi akciós árakkal számolva $377-$1399 között (az előző generációs deszkákat majdnem féláron lehet megvásárolni). Vásárlásnál kismértékű konfigurálásra van lehetőségünk, kérhetünk nagyobb akkut vagy a logó elhagyását.

A Meepohoz hasonlóan megvásárolható itthon is.

Wowgo

https://wowgoboard.com/

A Wowgo jelenleg 5 modellt kínál, $379 és $899 között, egy kicsi (28”), egy közepes (35”) és három nagyméretű deszkát (38”-40”), ez utóbbiak közül az egyik egy vízálló All Terrain kivitel. A deszkák vásárlás előtt valamennyire személyre szabhatóak (szín, akkumulátor, fogantyú), de mindegyik hub motorral és Hobbywing ESC-vel érkezik.

Legújabb deszkájukat, a Wowgo3-at nemrég dobták piacra, és nagyon jó fogadtatásra talált: az összes tesztelő kiemelte, hogy mennyire élvezetes a használata, köszönhetően a rugalmas bambusz-üvegszál kombó deszkának és a minőségi Paris felfüggesztésnek.

Szintén elérhető magyarországi forgalmazónál.

Koowheel

http://www.koowheel.com/
http://www.roto-band.com/electric-skateboard

Régi szereplő a piacon, a korai modelleikre sok panasz érkezett, leginkább a tartósságot és az ügyfélszolgálatot kritizálták, de elvileg mostanra már sokat javul a helyzet. Egy kicsi (32”) és egy normál méretű (36”)  deszkát kínálnak, ez utóbbiból egy speciális változat is megvásárolható nagyobb akkumulátorral, így $349 és $999 közötti árral kell számolni listán, akciósan pedig már csak $749 a teteje. A speciális változat neve Christmas Edition, nem tudom, hogy már ünnepeljük vagy még ünnepeljük.

A deszkák 7 rétegű kanadai juharból készülnek és hub motor hajtja őket.

Jópár márkához hasonlóan kipróbálhatóak, megvásárolhatóak Magyarországon is.

 

Backfire

https://www.backfireboards.com/

A Backfire deszkák az eddig felsoroltaknál egy hajszálnyival talán a részletek iránti nagyobb odafigyeléssel készülnek. Négy deszkából áll a kínálatuk: a G2, a G2 2019-es frissített változata, a Ranger X1 All Terrain terepdeszka, valamint a legkeresettebb modelljük a G2t.

A Backfire G2t az alsó árfekvés egyik legendás deszkája. A legtöbb tesztben hozzá hasonlítják a többieket, hatalmasat gyorsul, brutálisan fékez, jól kezelhető, összességében egy nagyon összerakott, szerethető deszka.

Verreal

https://verrealboards.com/

Egy viszonylag új belépő a piacon (2017 végén alapították). Népszerűségük egyik oka, hogy az átlagos ($600-$800) listaárak mellett jóval barátságosabb akciós árak ($408-$418 jelenleg) szerepelnek. Mivel az eddig említett többi gyártóhoz hasonló színvonalon, ugyanazokból az építőelemekből (hubmotor, hobbywing, kínai Paris klón felfüggesztés, stb.) gyártanak, ezért a Verreal gördeszkák ár-érték aránya nagyon jó.

 

Exway

https://www.exwayusa.com/

Az Exway alapvetően kínai gyártó, de márkaképviselettel rendelkeznek Amerikában, és raktárlerakattal a többi kontinensen, így Európában is.

Az Exway az eddig felsorolt gyártóknál sokkal magasabb színvonalat képvisel: márkás gördeszka alkatrészek (például Seismic felfüggesztések), jelentősen továbbfejlesztett és saját igényeik szerint programozott Hobbywing ESC, saját mobil applikáció a vezérlés személyreszabásához, profi design (deszkába rejtett akkumulátor és irányítóegység), kiemelkedő teljesítmény és használati élmény.

Hub motoros és szíjhajtásos deszkákat is kínálnak, szám szerint három típust, $888 és $1149 közötti listaáron.

Az ő zászlóshajójuk a szíjhajtásos X1 Pro Riot, ami a nevéhez illően valóban botrányos teljesítményre képes.

Boosted

https://boostedboards.com/

A legismertebb / legelismertebb márka az elektromos gördeszkák világában. 2012 novemberében indítottak Kickstarter kampányt, amivel közel fél millió dollár tőkét gyűjtöttek be. Az évek során üzleti befektetők is megjelentek, jelentős anyagi háttérrel rendelkeznek.

A Boosted deszkákon azonnal látható a minőségre törekvés, az átgondolt kialakítás, kidolgozottság és minőség, valamint mindezek tálalása, a fogyasztói élmény. Jelenleg a harmadik generációnál tartanak, a folyamatosan magas minőség mellett rengeteget változtattak, leginkább arra törekszenek, hogy saját tervezésű alkatrészekből tudják összerakni a deszkát: így került ki a beszállítók közül a Caliber (felfüggesztések) és a Loaded Vanguard (deszka).

A Boosted két 30”-os és két 38”-os deszkát kínál jelenleg, mindegyik szíjhajtású motorral készül. Már-már hibátlan ESC-t készítettek hozzájuk (a gyorsulás, a fékezés és a kontrollálhatóság minden igényt kielégít) és mobilapplikáció is jár a Boosted vásárlóknak. A Boosted Stealth a legdrágább a négy közül, $1699-ért kapható meg, a Boosted Mini pedig $825. Itt is vannak akciók, de meg se közelítik a kínai gyártóknál látható majdnem 50%-os engedményeket.

Sisak!